سبد خرید 0

حساسیت به طلا چیست؟

10 / 10
از 1 کاربر
« بازگشت به لیست مقالات | چهارشنبه 5 مهر 1402 در ساعت 16 : 41 دقیقه | نظرات کاربران ( 0 )

حساسیت به طلا چیست؟

آیا تا حالا برایتان پیش آمده بعد از خریداری زیورآلات طلای مورد علاقه خود، و استفاده از آن پس از مدتی دچار خارش و ناراحتی غیرقابل تحملی بشوید؟ احتمالا در این صورت زیورآلات طلای شما حالا عملا برایتان کاملا بی‌استفاده شده است.
علت این خارش و ناراحتی احتمالا حساسیت به طلا است. برای شناخت این نوع واکنش به طلا، با ما همراه باشید‌.

جعبه جواهرات الماسین آذر

حساسیت به طلا موقعیتی است که پوست فرد در تماس با طلا، باعث بروز علائم حساسیت و واکنش های التهابی میشود. بروز این واکنش‌ها معمولاً از چند ساعت تا چند روز پس از تماس طلا با پوست شروع میشود و سپس باعث ایجاد قرمزی و التهاب، خارش و درد در پوست می‌شوند که البته علائم میتواند در هر فرد متفاوت باشد.

 


حساسیت به طلا در بارداری


 یکی از وضعیت‌های شایع حساسیت به طلا، مربوط به دوران بارداری میباشد. به علت تغییرات رخ‌ داده در بدن مادران باردار و سیستم ایمنی آن ها، ممکن است حساسیت به طلا را تجربه کند در صورتی که قبل از بارداری دچار چنین وضعیتی نبوده است. در اکثر مواقع بعد از بارداری این مشکل رفع خواهد شد.

 


علت اصلی حساسیت به طلا چه میتواند باشد؟


احتمالاً می‌دانید که علت حساسیت دادن به فلزات مختلف در واقع واکنش آن‌ها با پوست بدن است که منجر به بروز واکنش‌های التهابی می‌شود. فلزاتی که واکنش‌ پذیری بالاتری داشته باشند، احتمال حساسیت زا بودن آن ها نیز بالاتر است. طلای خالص یکی از واکنش‌ناپذیر‌ترین فلزات روی کرهٔ زمین است، به همین دلیل حساسیت به آن نیز عموما بسیار نادر است. اما ممکن است بعضی از افراد به زیورآلات طلا نیز حساسیت نشان دهند. علت حساسیت به طلا هم این است که معمولاً در ساخت زیورآلات طلا، فلزات دیگری هم به طلا افزوده میشود، زیرا طلای خالص بسیار نرم است و نمی‌توان با وجود این نرمی، از آن در ساخت زیورآلات استفاده کرد. فلزاتی که برای ساخت مصنوعات طلا به آن اضافه می‌شوند معمولاً شامل نیکل، نقره کادمیوم و مس هستند. این فلزات از طلا واکنش‌پذیرتر هستند و به همین علت می‌توانند باعث بروز علائم حساسیت شوند.


برای پیشگیری از حساسیت به طلا چه کنیم؟

بهتر است به سراغ طلاهایی با عیار بالاتر بروید. زیورآلاتی که از درصد بالاتری طلا برخوردارند، احتمال واکنش‌های حساسیت ‌زا و التهابی را کاهش می‌دهند. طلاهای ۱۸ عیار و بالاتر، عموما درصد خوبی از فلز طلا را دارند و حساسیت کمتری ایجاد می‌کنند.
از طلای سفید استفاده نکنید. این نوع از طلا غالبا روکش رودیوم دارد و ممکن است باعث حساسیت افراد شود. میتوانید از پلاتین استفاده کنید. پلاتین که شباهت بسیار زیادی به طلای سفید دارد یکی از بهترین جایگزین‌های طلا به شمار می‌رود که علاوه بر مقاوت بالا، واکنش پذیری کمتری هم نسبت به طلا دارد. در نهایت اگر هیچ یک از روش‌های گفته شده تاثیری نداشت، بهتر است به ‌طورکلی از زیورآلات طلا و موارد حساسیت زا دوری کنید.

اگر علاقه به زیورآلات دارید، میتوانید به جای استفاده از گردنبند های ساخته شده از انوع فلزات حساسیت زا، از مروارید نیز استفاده کنید.

گردنبند مروارید الماسین آذر

 


حساسیت به طلا به طور کلی عموما مشکل خاصی ایجاد نمیکند و ممکن است پس از مدتی استفاده نکردن از طلا، به خودی خود رفع شود. اما برای کاهش شدت علائم، راهکار های زیر توصیه میشود:


به‌ عنوان اولین قدم، زیورآلات طلا را در آورده و تا مدتی از آن ها فاصله بگیرید.
اگر خارش و التهاب دارید، جهت کاهش آن ها میتوانید از کمپرس سرد استفاده کنید.
یکی از درمان‌ها استفاده از پمادهای ضدالتهاب کورتیکواسترویید موضعی است. این پمادها می‌توانند به کاهش التهابات و رفع واکنش‌ های آلرژیک کمک کنند، اما بهتر است اگر علائم خفیفی دارید از استفاده از این نوع پماد ها به علت اثرات جانبی ای که دارند خودداری کنید.


این مقاله صرفا جهت آشنایی شما و راهکار هایی برای کاهش علائم حساسیت در اختیارتان قرار گرفته است، اما فراموش نکنید در درجه اول همیشه مراجعه به پزشک اولویت دارد.

 

ارسال نظر

نام شما :
ایمیل :
تلفن تماس :
متن پیغام :
نمایش همه
علاقه مندی ها ()