مروارید در خلیج فارس
مراکز صید مروارید در گذشته فقط به ساحلهای دریاهای آب گرم محدود میشد یکی از مهمترین این مراکز، خلیج فارس میباشد. حوزه خلیج فارس، به خاطر داشتن مرواریدهای طبیعی بسیار مشهور میباشد بهطوریکه گفته میشود، خلیج فارس بهشت مروارید است. مروارید خلیج فارس، از لحاظ کیفیت، درخشندگی و اندازه و فراوانی خود دارای شهرت بسیاری هستند.
مردمان سرزمین های اروپا همواره علاقه خاصی به مروارید های موجود در خلیج فارس داشته اند.بطلیموس در کتاب) طبیعت تاریخی پلینی ( در مورد صید مروارید در منطقه تیلوس (نام رومی منطقه بحرین کنونی می باشد) نوشته:)) مروارید های یافت شده در این منطقه از مروارید های شبیه جزیره عربستان مرغوب تر و با ارزش تر می باشد.((از دهه ۱۶۰۰ تا کنون همواره مروارید های بسیاری در آب های بحرین، جزیره ”دالما (Dalmah) ” در ابوظبی، ابوموسی، هرمز و جزیره کیش صید شده اند.
با بالا رفتن تقاضا برای مروارید های موجود در این منطقه، علاوه بر صید مروارید در آب های کم عمق، تلاش هایی برای استخراج مروارید از آبهای عمیق نیز صورت گرفته بود.در صید مروارید در آبهای عمیق از تکنیک های غواصی در عمق ۳۰ تا ۵۰ پایی استفاده می شد.در این تکنیک غواصان با بستن سنگ هایی به خود و افزایش وزنشان به اعماق آب رفته و از عینک هایی از جنس صدف لاک پشت، گیره ای از استخوان و گوشگیری از جنس موم استفاده می کردند.
صیادان مروارید در گذشته برای یافتن مروارید های مرغوب گاهی مجبور بودند در یک روز بیش از ۵۰ یا ۶۰ بار به اعماق آب هایی بروند که در آن گونه های خطرناکی از ماهی ها نظیر نیزه ماهی، کوسه، ستاره دریایی سمی و … وجود داشت.در گذشته، برخی از مروارید های طبیعی مطلوب از ناحیه خلیج فارس به دست می آمدند.در اوایل هزاره سوم قبل از میلاد، سومری ها احتمالا اولین کسانی بودند که مروارید را کشف کردند.
در حالیکه به جمع آوری صدف در طول ساحل خلیج فارس مشغول بودند.صدف های خلیح فارس برای مروارید مادر که به عنوان ماده گوهر نشان در مصر باستان در اوایل سلسله ششم استفاده می شد، جمع آوری می شدند..پیشینه استخراج مروارید به هزاران سال پیش در خلیج فارس برمی گردد، آن زمان که از صدف های طبیعی در عمق آبها مروارید صید می شد و زمین شناسان آن مکان ها را «بستر مروارید» می نامیدند.بستر های صید مروارید در سواحل خیلج فارس از سمت کویت و بحرین در غرب، عمان و هرمز و جزیره کیش و ایران گسترده شده اند.
گرچه با پیشرفت تکنیک های غواصی در قرن های ۱۷۰۰ و ۱۸۰۰، لباس های بهتری نیز برای مواجه با خطرات احتمالی درست شد، اما غواصان پارسی به طرفداری از غواصان فقیرتر از این لباس ها استفاده نمی کردند. در این میان پادشاه بحرین نیز استفاده از این نوع لباس ها را برای صید مروارید ممنوع اعلام کرد.اما غواصان پارسی مخالف استفاده آنها بودند و اعتراض داشتند که غواصان ضعیف تر، شرایط نامساعد رقابتی خوااهند داشت.در کنار غواصان پارسی، پادشاه بحرین استفاده از لباس های غواصی را برای یافتن مروارید ممنوع اعلام کرد.
قیمت مروارید اصل خلیج فارس چقدر است؟
لازم است بدانید که در حال حاضر هیچ استخراجی بهصورت مداوم و به صورت صنعتی از خلیج فارس صورت نمیگیرد و این موضوع با محدودیتهایی مواجه شده است اما همچنان میتوان نمونههایی از صید تفریحی مروارید خلیج فارس یا به صورت سنتی را مشاهده کرد.شما میتوانید نگینهای مروارید خلیج فارس اصل و طبیعی را بسته به کیفیت و ویژگیهای ظاهری، با یک میلیون تومان نیز تهیه کنید. قیراط و فرم ظاهری مروارید میتواند در زمینهی قیمتگذاری بسیار تعیینکننده باشد. بااینحال قیمت نمونههای پرورشی اغلب بسیار ارزانتر است.
قیمت مروارید خلیج فارس در نمونههای پرورشی همچنان آن را تبدیل به گوهری با ارزش خریدوفروش قابلتوجه کرده است. تولید نمونههای پرورشی مروارید خلیج فارس نیز تحت کنترل و شرایط بخصوص صورت میگیرد و به لحاظ ساختار، تفاوت چندانی با نمونههای اصل ندارند.
ازجمله فعالترین نقاط خلیج فارس جهت صید مروارید، بندر گنگ است که به سبب داشتن آبهای کمعمق و جریان معتدل، از ایدئالترین منابع استخراج مروارید محسوب میشود. بهجز این بندر، ما شاهد بندر لنگه هستیم که به کمک لنجهای مخصوص صید مروارید، چرخهی اقتصادی این گوهر قیمتی را ایجاد کردهاند. بهترین مروارید خلیج فارس از نواحی نزدیک به بحرین استخراج میشود.